Guttatus Ocicats

Guttatus on latinaa ja tarkoittaa täplikästä. Ocicat on yleensä täplikäs kissa, mutta satunnaisesti kuviointi voi olla ns. klassinen tabby, eli paksuraitakuvionti kuten seuraneitimme Typy typsykkä vieressä

Täplikäs oci tuo mieleen villit viidakkokissat, kun taas raidallinen oci luomoaa voimakkaalla kuviollaan. 

Nimeksi rodulle tuli Ocicat, koska kissa muistutti oselottia.

 

Ocicat on isoja villikissoja muistuttava täplikäs kissarotu. Oceja kasvatetaan juuri tuon kauniin turkin vuoksi, josta ne saavat villin ulkonäkönsä. Rotuna ocicat on keskikokoinen, lihaksikas kissa. Lihaksikkuuden toteaminen on helppoa: ocicat painaa enemmän kuin koko antaisi ymmärtää!
Meidän kissalamme ensimmäinen ocicat on juuri tuo etusivun kurkkiva Moona, muitakin kutsumanimiä on (Monttu, Ocipulla). Ensimmäinen pentueemme näki päivänvalon 4.3.2000, äitinä oli toinen ocimme Wanda, joka tuli Moonalle kaveriksi. Viereissä kuvassa on Moona vasemmalla ja Wanda oikealla. 
Jouluna 2000 (17.12.2000) kissalaamme syntyi toinen pentue. Äitinä oli silloin vieressä loikoileva Mami. (kuva: Alan Robinson)
Ensimmäinen kasvatusnaaraamme Wanda sai vuoden toiset pentunsa 25.9.2002. Vilkaiseppas tietoja pentusivuiltamme.   

 

 

Millainen on Ocicat?

Oci on luonteeltaan mitä mainioin seuralainen, välillä jopa kiusallisen, koiramaisen seurallinen, seuraten isäntäväen tekemisiä lähietäisyydeltä: sanomalehden lukua lehden päällä istuen välillä sivuja huitaisten. 

Tiskaaminenkin on hauskaa vaikka välillä saattaakin vähäisen kastua. Kirjoitustyö on Ocin yksi mieliharrastuksista - kirjoittavaa kynää on mukava jahdata. Tietokoneetkin kiinnostavat Ocia; Hiiren liikkeet ruudulla saavat aikaan saman reaktion kuin oikeatkin hiiret!

 

© Pekka Kangas