Ocicat rotumääritelmä

Ocicatin tyyppi:

Ocicat on standardissa kooltaan keskisuuri tai suuri kissa, kasvattajat suosivat mahdollisimman suurikokoisia yksilöitä. Sukupuolten välillä kokoero on huomattava, uroskissa painaa 6-8 kg, naaras vastaavasti 3,5-5 kg. Ocicat kasvaa täysiin mittoihinsa suhteellisen hitaasti, noin kahdessa vuodessa. Ihanne-OCI on suuri, lihaksikas ja kiinteä.

Ocicatin kuonon tulee kaareutua asteittain poskikaareksi, samoin nenänselässä ei ole selvää taitetta vaan linja nousee asteittain kaareutuen otsapenkereeksi. Kuono on leveä ja mielellään pitkähkö, muodoltaan suorakaide. Viiksityypnyt eivät saa olla liian korostuneita. Leuan tulee olla vahva. Ocicatin korvat muodostavat 45º kulman päälaella. Korvat ovat suuret, eläväiset, avoimet ja lajasti kannastaan kiinnittyvät

Ocicatin silmät ovat suuret, mantelin muotoiset. Silmäkulmat suuntautuvat vinosti ohimolle. Silmien välin tulee olla vähintään silmän levyinen, katseen avoin ja miellyttävä.

Ocicatin vartalo on kiinteä, pitkähkö, syvärintainen, sulava, atleetinen ja voimakas.

Ocicatin häntä on melko pitkä, keskikapea ja kärkeä kohden hieman kapeneva.

Ocicatin turkki on lyhyt, tiheä, samettisen pehmeä, sileä sekä kiiltävä. Jokaisessa karvassa on vaihtuva värivyöhyke, paitsi hännän kärjen karvoissa. Värin tulee olla puhdas, miellyttävä, selvä ja mielellään kuviolla tulisi olla selvä kontrasti pohjaväriin. Kuvion pitää näkyä missä tahansa kulmassa, värimerkit vaikuttavat tummimmilta raajoissa, päässä ja hännässä.

Tyypillinen kuvio muodostuu täplistä, jotka muodostavat renkaita. Täpläkuvion tulee jatkua mahdollisimman pitkälle raajoihin. Kaulalla ja raajoissa tavataan renkaita. Missään ei saa olla valkoista, tosin hopeanvärisen kissan pohja vaikuttaa lähes valkoiselta. Vaaleat värit muodostavat vaikeammin havaittavaa kontrastia pohjaväriinsä.

Ocicatin silmien väri ei korreloi turkin värin kanssa. Väri voi olla mikä tahansa, mutta ei kuitenkaan sininen.

Ocicatin värit:

ruskea
sininen
suklaa
lila
kaneli
beige
hopea
suklaahopea
kanelihopea
sinihopea
lilahopea
beigehopea

Ocicatin virheitä:

valkoinen medaljonki tai täplitys
knikki hännässä tai muu muutos hännässä
epänormaali lukumäärä varpaita
siniset silmät